Политика за колачиња

Последно ажурирано: 22/02/2024

Вовед

Добредојдовте на MacedoniaOnline ("нас", "ние" или "наш"). Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на колачиња кога го користите нашиот сервис и изборите кои ги имате поврзани со тие податоци.

Што се колачињата?

Колачињата се мали парчиња текст испратени од вашиот интернет прелистувач од веб-страница која ја посетувате. Датотеката со колачиња се зачувува во вашиот интернет прелистувач и овозможува на сервисот или на третата страна да ве препознае и да ви улесни следната посета и да го направи сервисот полезен за вас.

Колачињата можат да бидат "постојани" или "сесиски" колачиња. Постојаните колачиња остануваат на вашиот личен компјутер или мобилен уред кога сте одлутани, додека сесиските колачиња се бришат одма како ќе затворите вашиот интернет прелистувач.

Како ги користиме колачињата?

Кога го користите и пристапувате до нашиот сервис, можеме да поставиме неколку датотеки со колачиња во вашиот интернет прелистувач.

Ние ги користиме колачињата за следните цели:

Колачиња од трети страни

Освен нашите сопствени колачиња, можеме исто така да користиме различни колачиња од трети страни за извештаји за статистиката за користење на сервисот, за испорака на реклами на и преку сервисот итн.

Кои се вашите избори во врска со колачиња?

Ако сакате да ги избришете колачињата или да му научите вашето интернет прелистувач да ги избрише или одбие колачињата, ве молиме посетете ги страниците за помош на вашиот интернет прелистувач.

Имајте предвид, меѓутоа, дека ако ги избришете колачињата или одбиете да ги прифатите, можеби нема да можете да ги користите сите функции кои ги нудиме, можеби нема да можете да ги зачувате вашите предпочитувања и некои од нашите страници можеби нема да се прикажат правилно.

За дополнителни информации

Ако имате било какви прашања за оваа Политика за колачиња, ве молиме контактирајте не:

Преку посета на оваа страница на нашиот веб-сајт: https://macedoniaonline.eu/contact. Оваа Политика за колачиња е наменета да ги опише основните принципи на користење на колачиња на веб-страницата. Обезбедете да ја прилагодите според конкретните колачиња користени на вашата веб-страница и било какви правни задолжителности кои важат за вашата јуридикција.